Bands & Line-up

PEER speelt pakkende poprock met een scherp randje en haalt inspiratie uit bands als Nothing But Thieves en The Neighbourhood. Kort na de release van hun debuut-EP speelde PEER internationale shows in Groot-Brittannië en Azië. Na het uitbrengen van hun eerste album trapte de band hun eerste headline clubtour af in een uitverkochte Paradiso Amsterdam.

Genomineerd voor live-act van het jaar door UK Americana Awards 2023 en geprezen als de beste verschaffer van de door folk beïnvloede Americana. Noble Jacks brengt een levendige show met een rauwe vioolmuziek naar het podium.

 

De band heeft veel getourd met uitverkochte shows door het hele Verenigd Koninkrijk tijdens hun headline-tours en ook op grote festivals als Glastonbury, Isle of Wight en Bestival, plus grote Europese en Amerikaanse festivals als Dranouter (België), Paaspop (NL) en AmericanaFest Nashville (VS).

Rock, feest, zing en dans erop los met deze dijk van een Zeeuwse coverband. Reeds vele jaren podium ervaring komen samen in deze opnieuw uitgevonden versie van Bad Hairday XL.

Noem het een knalfeest, noem het feest 2.0, noem het van een andere dimensie, benoem het de volgende dag zelf hoe je het ervaren hebt.

Wij weten zeker dat we met Bad Hairday XL een topafsluiter voor PeeRock 2024 in de programmering hebben staan.

“You and I, are brothers ‘til we die”. 
Niels en Stefan van der Wielen delen een broederlijke liefde voor hedendaagse gitaarbands (Arctic Monkeys), Franse ’60’s pop (Jacques Dutronc) en mod-bands zoals The Who.
 

Na het bijwonen van een concert van Oasis (in 2009) zijn de broers Van der Wielen ervan overtuigd dat ze muziek willen maken. Ze halen jeugdvriend Mart Atema erbij en schaffen instrumenten aan. Vanaf het begin leren ze spelen door uitsluitend eigen composities te spelen.

Photograpy by Hans-Peter van Velthoven

Deze tributeband brengt iets van de energie, muzikaliteit en dynamiek van The Police terug op het podium. Genieten van de grote hits die in de jaren tachtig een totaal nieuwe visie gaven op pop en punk, melodie en ritme.

De Vlissingse band Wild May West speelt al jaren menig kroeg en festival in de rockabilly- en bluesscene plat. Hun stijl: stevige rockabilly en rock’n’roll met een knipoog naar de blues. Het repertoire bestaat uit covers, maar ook eigen materiaal.

Tijl Damen maakt en speelt Interactief Muziektheater: Wervelende, energieke theatershows vol aanstekelijke liedjes, grappige acts, live muziek en een grote rol voor het publiek. 

Deze coverband heeft zijn roots op ons mooie eiland. Zij spelen hits uit de jaren 70 en 80. Dus kom maar op met de klassiekers van de Golden Earring, the Scene, CCR, Chuck Berry en nog veel meer

Karel Jongejan

Een jonge troubadour die feestjes en bijeenkomsten versiert met zijn akoestische gitaar en zang.

Van oude klassiekers tot onbekende pareltjes: hij speelt het allemaal! Al jaren vermaakt hij mensen op kleine podia in onze provincie. 

de Fouw

Onze local hero en burgemeester van de nacht Roan de Fouw. Hij is dit jaar niet alleen de gastheer van PeeRock maar zal ook de nacht inluiden met zijn eigen nummer.

DJ Xander